Volledig scherm
Op de aangewezen plekken kunnen mensen ook een boete krijgen als ze een geopende fles op een open blikje met alcohol bij zich hebben. © Paul Rapp

Hoe heet het ook wordt: een koud biertje in het Oderkerkpark zit er niet in

ETTEN-LEUR - Zomer 2020, een zonnige dag. U zoekt de schaduw van een boom in het Oderkerkpark op, opent een blikje bier uit de koelbox en zet het aan uw lippen. Mag dat?

Nee, dat mag niet. Wie alcohol drinkt in het Oderkerkpark, kan daar een boete voor krijgen. Want het college van B en W besloot deze week het drinken van alcohol op een behoorlijk aantal locaties in Etten-Leur te verbieden, net als vorig jaar ook  gebeurde. 

Open fles

Op de aangewezen plekken kunnen mensen ook een boete krijgen als ze een geopende fles of een geopend blikje met alcoholhoudende drank bij zicht hebben.

Ook plekken als het Elisabethpark, Beatrixpark, de Geerkade en het hertenkamp aan de Wilhelminalaan staan op de lijst met plekken waar alcohol in de ban is gedaan. Net als verschillende sportveldjes in de wijken (bijvoorbeeld het Cruyffcourt bij de Hobodreef).

Hangoverlast

De lijst met plekken is niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De maatregel is vooral bedoeld om hangoverlast tegen te gaan, zegt een gemeentewoordvoerster.