Hockeyclub Etten-Leur wil waterveld

Mariëtte den Engelse

Etten-Leur -Hockeyclub Etten-Leur HCEL heeft behoefte aan een waterveld om ook in de toekomst mee te kunnen spelen op het hoogste niveau. Dat stelt de nieuwe voorzitter van de club Roy Timmermans- van Oostveen.

Timmermans nam afgelopen november de voorzittershamer over van Mario Vugts. De  zoektocht naar een nieuwe voorzitter begon een jaar geleden  op ludieke wijze. Een wervingsfilmpje met in de hoofdrol Mario Vugts werd op sociale media vaak gedeeld. Uiteindelijk meldde Roy Timmermans-van Oostveen zich als kandidaat.

HCEL heeft nu vier hockeyvelden, waarvan er drie nog redelijk nieuw zijn. ,,Veld twee staat voor 2018 op de rol om vernieuwd te worden", weet Timmermans. ,,We hopen eigenlijk dat dat naar voren gehaald kan worden. Dat er komend jaar al een nieuw veld wordt aangelegd. Dat zou dan een waterveld moeten zijn." HCEL is daarover in gesprek met de gemeente Etten-Leur. ,,Die denkt goed mee, maar de tijd is krap. Het waterveld zou dan in de zomer aangelegd moeten worden. Voor die tijd moet dan nog de aanbesteding rond zijn."

Timmermans houdt evenwel hoop. ,,Een waterveld is noodzakelijk. Ons eerste team speelt bij uitwedstrijden  vrijwel altijd op een waterveld, maar ze kunnen er thuis niet op trainen. Dat is jammer." Hockeyen op een waterveld speelt anders. ,,Het spel gaat veel sneller, het zou goed zijn om daar op te kunnen trainen. Kleinere clubs in de omgeving, zoals Zevenbergen en Prinsenbeek hebben ook al een waterveld."

Mocht het lukken om dit jaar van veld twee een waterveld te maken dan wordt dat tijdelijk het hoofdveld van HCEL. ,,Dat is niet anders. Het huidige hoofdveld is een semi-waterveld en nog vrij nieuw. Het is geldverspilling om daar nu een waterveld van te maken. Tegen de tijd dat dat veld weer aan vervanging toe is, wordt het weer het hoofdveld."