Volledig scherm
Foto: Alberto Saiz/AP

Hitte houdt tachtigers niet tegen op tennisbaan in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Ondanks de bloedhitte, gingen de deelnemers aan de Nationale Veteranen Kampioenschappen gisteren gewoon de tennisbaan op.

Afgelopen maandag begon het nationale tennistoernooi voor veteranen op het sportpark De Koekoek van Tennisclub Etten. „ Normaal wordt dit toernooi in het centrum van het land gehouden, maar de Brabanders wilden ook eens in de buurt spelen”, vertelt Jan Scholing, wedstrijdleider namens de KNLTB.

Hij heeft wel een hitteplan ingesteld, wat onder meer inhoudt dat de potjes ingekort zijn en de spelers bouillon krijgen ter aanvulling van hun zoutvoorraden.

Op het heetste moment stonden Jans Warringa en Jack van der Laan tegenover elkaar in de categorie 80+. „Ik heb er geen last van. Ik vind het schitterend, spelen in deze warmte. Liever dit dan kou”, vertelt de 82-jarige Warringa, die vanuit het noorden van Groningen is afgezakt naar Etten-Leur.

„Ik vind tennis nou eenmaal heel leuk.” Ondanks zijn hoge leeftijd, loopt hij er kwiek bij. Wat zijn geheim is? „Gezond eten, veel sporten en geen druppel alcohol drinken.”

Lees donderdag meer in BN DeStem.