Antoon Schouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Antoon Schouw. © peter van trijen/pix4profs

Het is oorlog in fietsenland: 707 dagen wachten op een derailleur

ETTEN-LEUR - Nog even en elke toerfietser rijdt rond met een krakende ketting en weggesleten pionnen. Dat is het schrikbeeld van alle racefietsspecialisten in de streek. De reden: vervangende onderdelen zijn bijna niet meer te krijgen

0 reacties

 1. Adwin de Kluyver schreef over Antarctica: ‘Ik ga geen tweede keer, het is te kwetsbaar’
  PREMIUM

  Adwin de Kluyver schreef over Antarctica: ‘Ik ga geen tweede keer, het is te kwetsbaar’

  ETTEN-LEUR - ‘We stofzuigen alle naden en kieren van onze kleren. Sporen of zaden uit de oude wereld mogen niet in de nieuwe belanden. Exotische fauna is niet welkom op Antarctica'. Deze zinnen uit het boek Niemandsland illustreren de morele worsteling van schrijver Adwin de Kluyver na zijn reis naar de Zuidpool. ,,Het is een fantastisch en overweldigend werelddeel. Maar de vraag is: moeten er wel mensen heen?”
 2. Bijna geen nieuwe fiets te krijgen in Zeeland: ‘Tandwielen, kettingkasten, remmen: alles is een probleem’
  Play
  PREMIUM
  video

  Bijna geen nieuwe fiets te krijgen in Zeeland: ‘Tandwielen, kettingkas­ten, remmen: alles is een probleem’

  HEINKENSZAND - Een nieuwe (elektrische) fiets kopen om in september naar de middelbare school te rijden? In de meeste Zeeuwse fietsenzaken kun je dat wel op je buik schrijven, zeker als je een populair merk of type in gedachten hebt. Fietsverkoper Johan Bliek uit Heinkenszand baalt ervan. ,,Mijn schoonvader gaat met een busje heel Nederland door om fietsen op te halen bij andere dealers. Ik wil mijn klanten niet teleurstellen.”