Volledig scherm
Medewerkers van HelloFresh parkeren hun auto's en busjes zo dat leveranciers met hun vrachtwagens niet of moeilijk op het terrein van bedrijven in de buurt kunnen komen. © Ine Cup

HelloFresh in Etten-Leur blijft flinke lastpak voor buren

ETTEN-LEUR - Het college van B en W van Etten-Leur gaat zich bemoeien met de parkeerproblematiek rondom het distributiebedrijf van HelloFresh aan de Daalderweg. Op 11 juli is hierover een gesprek tussen wethouder Ron Dujardin en de directie van de maaltijdboxbezorger.

Vorig jaar augustus opende HelloFresh een distributievestiging op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur. Sindsdien hebben ondernemers in de buurt last van auto’s die door HelloFresh-medewerkers zo worden geparkeerd dat vrachtwagens hun perceel niet op of af kunnen kunnen draaien.

Ook zouden medewerkers van HelloFresh veel afval op straat achterlaten. De ondernemers spuiden hun klachten richting raadslid Ron Rosbak van het Algemeen Plaatselijk Belang (APB), die half juni vragen hierover stelde aan de gemeente Etten-Leur. HelloFresh beloofde maatregelen te treffen en zei dat de overlast binnen een week over zou zijn.

Maatregelen
Ondernemers in de buurt ondervinden echter nog steeds overlast van auto's van HelloFresh-medewerkers, zo bleek deze week. Het college van de gemeente Etten-Leur heeft daarom besloten om met de directie van het bedrijf op zoek te gaan naar een afdoende oplossing voor de problemen. De gemeente wil in eerste instantie geen parkeerverbod opleggen zegt gemeentewoordvoerder Rosanne Schellekens. „We gaan eerst kijken of we samen met HelloFresh oplossingen kunnen vinden. Mocht uit dat gesprek niets komen, dan kijken we of we maatregelen kunnen nemen die we kunnen straf- of bestuursrechtelijk kunnen handhaven.”

Lees het hele verhaal in BN DeStem