Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Heemkundekring Etten-Leur roept op om 30 oktober vlag uit te hangen

Bevrijding 75 jaarETTEN-LEUR - De bevrijding van Etten-Leur 75 jaar geleden wordt de komende tijd met verschillende activiteiten gevierd. 

Heemkundekring Jan uten Houte benadrukt nogmaals hoe onvanzelfsprekend het is dat wij vandaag de dag in vrijheid leven en doet daarom een bijzondere oproep aan de inwoners van Etten-Leur: hang op 30 oktober de Nederlandse vlag uit. ‘Vrijheid! Op 30 oktober de vlag uit... u toch ook?’ ,,De herinnering is vooral bedoeld om na te denken over wat oorlog met ons doet", aldus de heemkundekring. 

Regels

Nederland kent alleen wettelijke regels voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen. Voor het uithangen van de vlag door burgers, bedrijven of instanties geldt geen wet. Zij mogen de vlag iedere dag van het jaar uithangen. 

Wel zijn er een aantal gebruiken. Zo mag de vlag het verkeer niet hinderen en de grond niet raken. Ook is het de gewoonte de vlag niet te laten hangen tussen zonsondergang en zonsopkomst. De oranje wimpel gaat in de regel alleen uit op Koningsdag en op de verjaardagen van Koningin Máxima, Prinses Beatrix en de Prinses van Oranje. 

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?