In 1960 was de eerste ontmoeting tussen VV Internos en Sp. Vgg. Baiertal. De twee teams gebroederlijk samen op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
In 1960 was de eerste ontmoeting tussen VV Internos en Sp. Vgg. Baiertal. De twee teams gebroederlijk samen op de foto. © Jos Martens

Hechte vriendschap tussen twee voetbalclubs, vijfhonderd kilometer van elkaar vandaan

ETTEN-LEUR - Vijfhonderd kilometer van Etten-Leur wordt gesport in, jawel, de ‘Etten-Leur Halle’. En de voetbalclub zit er aan een straat die is vernoemd naar een Etten-Leurenaar. Het tekent een vriendschapsband tussen twee clubs, die na zestig jaar nog springlevend is. 

Dat de Duitse amateurclub Sp. Vgg. Baiertal is gevestigd aan de Jan-Klep-Straße, is geen toeval. VV Internos en de voetbalclub uit Wiesloch, beide opgericht in 1928, vieren dit jaar hun zestigjarige, innige vriendschapsband. Extra bijzonder, omdat die hechte band tussen een Duitse en Nederlandse club niet zo gek lang na de Tweede Wereldoorlog al begon.

  1. Stormloop op boekenpakketjes: bibliotheek zet actie met gratis boeken op pauze

    Stormloop op boekenpak­ket­jes: biblio­theek zet actie met gratis boeken op pauze

    ETTEN-LEUR - ‘Misschien kunnen we op deze manier veertig, vijftig gezinnen aan boeken helpen, in een tijd zonder bieb.’ Dat is wat Willeke Rosdorff van Nieuwe Nobelaer dacht, toen de bibliotheek een actie bedacht om gratis boeken uit te delen in coronatijd. Maar de belangstelling voor de actie bleek vele malen groter dan verwacht: inmiddels hebben zich zo’n 570 mensen gemeld voor een boekenpakket.