Havenzicht Etten-Leur opnieuw haringtopper

videoETTEN-LEUR/BREDA - Visspeciaalzaak Havenzicht, met vestigingen in Breda en Etten-Leur (2) heeft voor het tweede jaar op rij hoge ogen gegooid in de Nationale Haringtest 2019. De zaak werd eerste in de eerste ronde van de vernieuwde test. 

,,Er zijn ruim 873 stemmen op ons uitgebracht en we scoorden gemiddeld een 9,7", zegt mede-eigenaar Stevie Wijnings.  Twee procentpunt hoger dus nog dan tijdens de test over het jaar 2018.

Volledig scherm
Eigenaars Bram de Vos (links) en Stevie Wijnings zijn de trotse eigenaars van vishandel Havenzicht in Etten-Leur en Breda. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Klanten konden tussen 13 en 30 juni een stem uitbrengen op de haringzaak van hun keuze. Wijnings: ,,Gelukkig hebben veel van onze klanten dit gedaan!”

Quote

Ik ben trots op mijn team en op onze klanten.

Stevie Wijnings, Mede-eigenaar visspeciaalzaak Havenzicht

Hij is trots op zijn team en op de klanten, zonder wie dit resultaat niet gehaald was. Trots is hij ook op het feit dat het Algemeen Dagblad zijn zaak vijf jaar op rij waardeerde. ,,Maar dankzij de nieuwe haringtest weten we dat onze haringen ook erg gewaardeerd worden onder onze klanten.”

Volledig scherm
© ANP FREEK VAN DEN BERGH

Kanarie

De nieuwe landelijke test is een initiatief van de overkoepelende VNV, Vereniging van Nederlandse Visspecialisten. Tot vorig jaar werd de nationale haringtest verzorgd door het AD, maar na alle ophef over de kritische benadering van slecht presterende haringhandelaren (‘De vis is ranzig en geel. Steek er een veer in en je hebt een kanarie’) besloot het AD om met de test te stoppen.

In de nieuwe opzet mogen klanten in de eerste ronde (ook dit jaar tussen 13 en 30 juni) stemmen op hun favoriete vishandel. Een visspecialist heeft minimaal 25 stemmen nodig om mee te mogen doen. Wijnings en zijn compagnon Bram de Vos van Havenzicht kregen vorig jaar ruim zevenhonderd stemmen en scoorden toen het cijfer 9,5. Daarmee werden zij eerste in de provincie Noord-Brabant.

Vorig jaar viel de zaak ook in de prijzen: