Volledig scherm
Havenmeester Ton Stoop is bezorgd over de staat waarin de Slickbrug in Etten-Leur Noord verkeert. © Pierre van Damme

Havenmeester is bezorgd over houtrot Slickbrug in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Dát er houtrot is staat niet ter discussie. Maar in hoeverre die de Slickbrug in Etten-Leur echt bedreigt, is wat anders.

Havenmeester Ton Stoop is bezorgd over de staat waarin de Slickbrug in Etten-Leur Noord verkeert.
„De brug heeft net een mooie schilderbeurt gehad en ziet er zo op het eerste gezicht weer prachtig uit. Maar de schijn bedriegt. Een deel van de houten balken van de brug is zo rot als kaas.”
Volgens een woordvoerster van de gemeente Etten-Leur valt het mee. „De kern van het hout is nog goed. Er is oppervlakkig houtrot geconstateerd.”

Beeldbepalend
De Slickbrug is een van de meest beeldbepalende elementen ‘op de Leur’. In combinatie met de Leurse Vaart, Molen De Lelie en de Havenkom is het een van de meest fotogenieke locaties in Etten-Leur.
Om die reden stelt de gemeente ook alles in het werk om de uit 1992 daterende ophaalbrug in goede staat te houden.

Geen eeuwig leven
„Een houten brug heeft natuurlijk geen eeuwig leven, maar de brug is nu goed in orde, maar had volgens planning onderhoud nodig”, aldus de gemeentewoordvoerster.
„Op verschillende plaatsen is de brug bijgewerkt in verband met het oppervlakkige houtrot. Waar de brug geschilderd moest worden, daar is het opgeschuurd. En de brug is twee keer gelakt.”