Volledig scherm
De feesttent met groot terras staat al klaar voor de Leurse Havenfeesten.

Havenfeesten met kleinkunst en muziek

ETTEN-LEUR - De Leurse Haveneesten beleven van vrijdag 18 tot en met zondag 20 mei de 29ste editie met een bomvol programma.

Vrijdag van 18.30 tot 22.00 uur staan er ruim tachtig marktkraampjes op de plaatselijke versie van Montmartre langs de Leurse Haven. Er is kleinkunst, er is een silhouetknipster, een sneltekenaar en veel muziek.

Op zaterdag staat er van 13.00 tot 17.00 uur een activiteitenmarkt op de agenda. Er worden oude ambachten gedemonstreerd en er zijn zo'n vijftig kramen met agrarische producten en aanverwante artikelen.

Er staan plaatselijke ondernemers met ambachtelijke lekkernijen en er zijn rondritten met oude tractoren, klassieke brommers en oldtimers. Voor kinderen staan er een kinderdorp, survivalbaan en een kinderboerderij.

Schipperskwartier

Op alle drie de dagen kunnen bezoekers van de Leurse Feesten om wat te drinken terecht bij het Schipperskwartier in het Schoenmakerspark aan de Muldersweg.

Traditiegetrouw is er op zaterdag van 13.00 tot 17.00 en zondag van 10.00 tot 17.00 uur een expositie te zien in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein. Dit keer is daar keramiek te zien van Ellie van Twist.

Zondag is de dag van de grote jaarmarkt met oude ambachten. Er staan die dag van 10.00 tot 17.00 uur wel driehonderd kraampjes opgesteld en er is straattoneel.

Motoren

Ook zijn er demonstraties met stationaire motoren, antieke tractoren en klassieke bromfietsen. Er is een kinderdorp en er zijn verschillende podia voor blaaskapellen uit Etten-Leur en omgeving.

Maandag 21 mei is er nog de Lelieloop van de Roadrunners Etten-Leur. Van 13.00 tot 18.00 uur houden de Maja Dansers hun country linedance festival in Het Turfschip.

Tijdens de Leurse Havenfeesten wordt ook de zeventiende editie van de jaarlijkse Oldtimer Tour voor mensen met een beperking gehouden. De organisatoren zijn nog op zoek naar mensen met oldtimers die mee willen rijden.

Ook sponsoren en bijrijders zijn welkom. Zij kunnen zich via het telefoonnummer 06-42464389 of per e-mail op het adres oldtimerrit@leursehavenfeesten.nl aanmelden.

Polders

De oldtimerrit is zaterdag 19 mei. Deelnemers verzamelen zich dan rond 11.30 uur en vertrekken rond 12.30 uur voor een rit van ongeveer een uur door de polders rond Etten-Leur.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement