Volledig scherm

Havenfeesten en Vincent Leeft slaan handen ineen

ETTEN-LEUR - Van Gogh Leeft en de Leurse Havenfeesten ‘snuffelen’ dit jaar aan elkaar. ,,We hebben veel raakvlakken en willen kunst en cultuur in Etten-Leur dichter bij elkaar brengen’’, zegt Denise Huybregts namens de samenwerking.

Van Gogh Leeft is de jaarlijkse kunstroute van de stichting die de naam van de beroemde schilder draagt. Deze keer valt de datum samen met die van de Havenfeesten in Leur. Beide evenementen starten met Pinksteren, 3 tot en met 5 juni. Van Gogh Leeft gaat daarna nog door tot en met 11 juni.

Nieuw is dat de Van Goghstichting een wedstrijd heeft uitgeschreven met als thema ‘Vincent, een brug van Etten naar Leur’. De Havenfeesten hebben van de organiserende stichting Adriaan van Bergen als motto ‘Een brug terug’ meegekregen. Zo verwijzen beide organisaties naar elkaar.

Wie aan de wedstrijd meedoet is echter niet gebonden aan het brug-thema, verzekert Denise Huybregts. ,,We laten ze heel vrij.’’ Groter dan 1 bij 1 meter mag het werk echter niet zijn. Deelnemers mogen schilderen, tekenen of fotograferen

Twintig uitverkoren werken worden geëxposeerd in de Van Goghkerk. Daar uit wordt een winnaar gekozen. ,,De wedstrijd staat open voor iedereen van 0 tot 80 jaar”, zegt Huybregts, die ook alle scholen in de gemeente heeft uitgenodigd. Inleveren voor 1 mei. Er is zowel een prijs van een jury van kunstkenners als een publieksprijs.