Volledig scherm
De Burgemeester op de Markt. © Herbert Kats

Hanemaaijer: Burgemeester pas na carnaval weer open

ETTEN-LEUR - Open gaan met carnaval is geen haalbare kaart. Die conclusie heeft Frans Hanemaaijer, de beoogde uitbater van voormalige De Burgemeester, getrokken. Hij is echter nog altijd van plan het grand café aan de Markt in Etten-Leur over te nemen.


,,Hoewel de gemeente wat moeilijk doet heeft mijn enthousiasme er niet onder geleden’’, verzekert Hanemaaijer. Wel blijft hij van mening dat de gemeente zich flexibeler had kunnen opstellen. ,,Zo’n café als De Burgemeester moet het immers hebben van evenementen. Carnaval had voor een buffer kunnen zorgen.’’

Volgens wethouder Ron Dujardin kan de gemeente echter weinig anders dan de regels volgen. ,,En daar is tijd voor nodig.’’ Het gaat dan niet alleen over een drank- en horecavergunning - Hanemaaijer beschikt daar zelf al over – maar ook bijvoorbeeld over toepassing van de wet Bibob.

Gemeenten gebruiken die controlemogelijkheid om misbruik van vergunningen te voorkomen. Daar van afwijken leidt tot willekeur, meent de gemeente. ,,Geen kwestie van onwil dus’’, reageert de wethouder op berichten in de sociale media.