Volledig scherm

Half miljoen euro provincie voor onder meer Van Gogh-route

ETTEN-LEUR - De provincie is te spreken over de ambities van het streeknetwerk LandStad De Baronie. Daarom komt er een bijdrage van 533.750 euro voor projecten in de periode 2017-2022. De Baronie is de eerste Brabantse regio die deze ondersteuning ontvangt.

Een groot aantal van de plannen van LandStad passen volgens de provincie ‘uitstekend bij de identiteit, gemeenschapszin en dynamiek van de streek’. De bijdrage uit Den Bosch gaat onder meer naar de nieuwe recreatieve Van Gogh Route Aa of Weerijs bij Zundert en Etten-Leur, de Fietsallee Oostelijke Baronie en samenwerking tussen verschillende (streek)musea.

LandStad De Baronie is een streeknetwerk waarbij Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Rucphen, Zundert, het waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer zijn aangesloten. Partners van het netwerk zijn ondernemers, onderwijsinstellingen, diverse andere maatschappelijke organisaties en inwoners. Doelstelling is om te komen tot een innovatieve en levendige Baronie.