Volledig scherm
PREMIUM
Flowserve in Etten-Leur. © Arriën van Vliet

Grote klapper voor Flowserve Etten-Leur: bedrijf gaat grote pompen bouwen voor project Afsluitdijk

ETTEN-LEUR - Het Etten-Leurse bedrijf Flowserve gaat een belangrijke rol vervullen bij een megaproject rond de nieuwe Afsluitdijk tussen Friesland en Noord-Holland.

Na ruim 85 jaar is de dijk aan vernieuwing toe. Rijkswaterstaat versterkt de 32 kilometer lange dijk en Flowserve gaat pompen bouwen om meer water af te kunnen voeren naar de Waddenzee. Dat is noodzakelijk vanwege de stijging van de zeespiegel en om het land optimaal te kunnen blijven beschermen. Het gaat volgens operationeel directeur Jan van der Velden om een miljoenenorder.

  1. Conny Rijken over migratie in de Van Gogh-kerk

    Conny Rijken over migratie in de Van Gogh-kerk

    ETTEN-LEUR - Het politieke debat in de landen van de Europese Unie wordt sinds 2015 vooral gedomineerd door het thema migratie. In dat jaar bereikten één miljoen migranten de EU. Na moeizame onderhandelingen zijn de Europese regeringsleiders er afgelopen zomer in geslaagd om een akkoord over het migratiebeleid te bereiken. Reden voor de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur om de Etten-Leurse Conny Rijken uit te nodigen voor een lezing over dit thema in de Van Gogh Kerk.