Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige stortplaats aan de Bollendonkseweg © Hélène Schenk

Groot zonnepark gepland in buitengebied Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur staat positief tegenover de aanleg van een zonnepark in het poldergebied tussen Etten-Leur en Zevenbergen. 

Het zonnepark zou moeten komen op de voormalige vuilstortplaats van de gemeente aan de Bollendonkseweg. Het gebied is in totaal bijna tien hectare groot. Een gedeelte van het terrein wordt ‘bekleed’ met zonnepanelen. De groene randen moeten behouden blijven en er geldt een herplantplicht. Voor natuurcompensatie zijn twee terreinen van ongeveer 1,5 hectare in de directe omgeving in beeld. 

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”