Volledig scherm
ETTEN LEUR, Kermis op het Van Bergenplein, de 3 jarige Isabelle gaat voor de 3e keer de draaimolen in en haalt er haar neus niet voor op!. Foto Pix4Profs/Jan Stads © Pix4Profs/Jan Stads

Groot en klein vermaak op kermis Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het onlangs gerenoveerde Adriaan van Bergenplein staat sinds gisteren in het teken van groot en klein kermisvermaak. Zeventien kermisattracties staan tot en met dinsdag 18 september op en rondom het plein en een gedeelte van de Lange Brugstraat opgesteld.

Marktmeester Henk Neven is blij dat het plein op tijd klaar is gekomen. ,,Wij hebben nu de ruimte om de attracties op een dusdanige manier te plaatsen dat het overzichtelijker en gezelliger aan doet", meent hij. ,,Doordat wij nu de gelegenheid hebben voor een ruimere opstelling wordt ook de veiligheid voor de bezoekers gegarandeerd en voldoet deze aan de nieuwe verordening van de brandweer", aldus Neven. 

Volledig scherm
ETTEN LEUR, Kermis op het Van Bergenplein, de 3 jarige Isabelle gaat voor de 3e keer de draaimolen in. Foto Pix4Profs/Jan Stads © Pix4Profs/Jan Stads

Deze najaarskermis draagt volgens hem een echt dorpskarakter en is niet te vergelijken met zijn grotere broer die in de zomer gehouden wordt in het centrum van Etten-Leur. Waar alles daar draait om zo hard en hoog mogelijk draait het hier om ouderwets dorpsvermaak voor jong en oud. 

Mega Lunapark

Kermisexploitant Chris Reemer die gisteren de eerste bezoekers in zijn Mega Lunapark verwelkomd is goed te spreken over de opstelling. ,,Het is een stuk overzichtelijk geworden zonder al die bosjes en struiken", licht hij toe. Hij nam het familiebedrijf dat voor de honderdste keer in Etten-Leur staat, in 1984 over van zijn vader. Het kermispubliek heeft hij de afgelopen jaren zien veranderen. 

,,Vroeger was het feest in het dorp als de kermis kwam want dat was het enige vertier, vertelt hij. De mensen spaarden er het hele jaar voor. Nu is er bijna ieder weekend wat te doen en geeft de jeugd hun geld uit aan andere dingen zoals een mobiele telefoon. En dat betekent voor ons een daling van het inkomen. Hier op deze kermis moeten wij het hebben van de echte Leurenaren. Althans dat hebben ze mij verteld", lacht hij. 

Op zaterdagavond is er een optreden van het showorkest de Turfblaozers. Maandag 17 september tussen 18.30 en 20.30 uur is er een meet & greet met Dicky de beer waarbij bezoekers op de foto kunnen. Ook verzorgt Swingtime & Friends op maandagavond vanaf 19.00 uur optredens met medewerking van de artiesten Angesz, Youri Sprenkels, Yoeri L'Abée en Sam van Velthoven. Dinsdag 18 september zijn er vanaf 15.00 uur diverse kortingacties.