Volledig scherm

GroenLinks wil terug in raad Etten-Leur

ETTEN-LEUR - GroenLinks in Etten-Leur is terug van 'nooit-helemaal-weggeweest'. Ruim voor de verkiezingen van 2018 heeft de partij nu een plan én de mensen om terug te keren in de gemeenteraad.

Na de verkiezingen van 2014 moesten de raadsleden Josje Eggenkamp en Sonja Van den Berge de gemeenteraad na twaalf jaar vaarwel zeggen, maar actieve leden hielden de afdeling overeind. De net aangetreden nieuwe voorzitter van GroenLinks, Dennis Aerts (24), ziet dat zijn partij het tij mee heeft. "De zetels die we kwijt raakten willen we terughalen. Maar daar moet er toch zeker eentje extra bij", zegt hij.

De voorzitter, student bestuurskunde in Tilburg, is duidelijk over zijn eigen ambitie; "Ja, ik wil ook graag in de gemeenteraad plaatsnemen."

GroenLinks kijkt uit naar de kamerverkiezingen van komend jaar en de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en wil verder. "De ledenvergadering heeft mijn voorzitterschap bekrachtigd, maar het oude bestuur is verder geheel gebleven." GroenLinks heeft bovendien zo'n 25 actieve leden in Etten-Leur. "Dat is voor een lokale afdeling vrij royaal."

Aerts streeft vooral naar een groene partij. Hij wil ook verder met het Facebook meldpunt #kettingzaag dat zijn voorganger instelde. Pas later volgend jaar wil hij echt naar de kandidatenlijst gaan kijken voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Maar we hebben nu al mensen klaar staan. Nu namen noemen vind ik niet netjes, want ze kunnen er nog anders over gaan denken of er kunnen zich nog anderen melden."

Volledig scherm
© Thinkstock