Volledig scherm
PREMIUM
Cor Smits: ‘Voor ik hier kwam werken, bezocht ik een raadsvergadering. Daar werd een begroting met negatieve cijfers gepresenteerd en de raad stelde die nog vast ook. Bijzonder.’ © Pix4Profs/Tonny Presser

Gemeentesecretaris koestert ‘het kind in Cor’: ‘Ik heb iets ondeugends in me’

interviewNee, sexy is zijn ambt niet, weet de Etten-Leurse gemeentesecretaris Cor Smits. ,,Het is gewoon geen populair beroep. Ambtenaar zijn sowieso niet. Daar hebben mensen een bepaald beeld bij. Het klopt niet, maar wordt wel gecultiveerd.”

Dit moet geen saai interview worden. Hoe gaan we dat voorkomen?

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.