Volledig scherm
De huidige overgang moet worden verbeterd. foto Martin Ommering

Gemeente wil veiliger oversteek bij spoor station Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De oversteek voor langzaam verkeer bij het NS-station overzichtelijker en toegankelijker maken.

Dat wil het college van B en W.

Met het oog op de toekomstige brede school in de Spoorzone, zal het aantal fietsers en voetgangers dat het spoor oversteekt, toenemen. "Daarom vinden wij het belangrijk dat de huidige spoorovergang wordt verbeterd. We gaan in overleg met de NS en ProRail om te kijken wat de mogelijkheden zijn. We hebben al begrepen dat beide partijen best willen meewerken, maar dan moeten we het zelf betalen", aldus de Etten-Leurse wethouder Jan van Hal (Verkeer).

Volgens Van Hal is de aanleg van een (fiets)tunnel financieel gezien niet haalbaar. Een dergelijke voorziening kost ongeveer vijf miljoen euro, terwijl aanpassing van de huidige oversteek maar zo'n zeven ton kost. Het overpad oogt nu rommelig en is volgens de wethouder toe aan een opknapbeurt.

Nu maken dagelijks 1.500 fietsers gebruik van de oversteek. Dat blijkt uit een rapport dat een extern bureau in opdracht van de gemeente heeft opgesteld. De verwachting is dat het aantal gebruikers de komende jaren, zeker als de brede school is geopend, toeneemt tot ongeveer 2.000 fietsers per dag.

De overgang is nu gelijkvloers. Een ongelijkvloerse variant is veiliger, maar de verwachting is dat het veel langer duurt voordat zo'n voorziening is aangelegd.

Volledig scherm
De huidige overgang moet worden verbeterd. foto Martin Ommering
Volledig scherm
De huidige overgang moet worden verbeterd. foto Martin Ommering
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement