Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels

Gemeente Etten-Leur waakt voor concurrentiestrijd om statushouder

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur is met de twee stichtingen die zich ontfermen over de statushouders in Etten-Leur - Stichting Steunpunt Vluchtelingen Etten-Leur en Surplus - aan het praten.

"Wij zijn blij met alle vrijwilligers die zich inzetten om statushouders te begeleiden en welkom te laten voelen in Etten-Leur. Natuurlijk zijn we wel met beide stichtingen in gesprek om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden op elkaar afgestemd zijn en blijven”, zegt een woordvoerster van de gemeente.

Daarmee waakt Etten-Leur voor een concurrentiestrijd. Hans Leussink doet met zijn steunpunt - vorige maand opgericht - grotendeels hetzelfde als Surplus Welzijn: statushouders begeleiden. „Wij doen alles voor die mensen, je kunt het zo gek niet bedenken. Op dit moment begeleiden we twintig gezinnen, zo’n honderd mensen”, vertelt Leussink.

Rosalie van der Kooij van Surplus reageerde kortaf op de vraag hoe zij kijkt naar de stichting van Leussink. "We zien het niet als concurrentie, maar als samenwerking”, liet ze weten. Verder wilde ze niet ingaan op hoe die samenwerking er dan uitziet.

De eerste grote activiteit van de nieuwe stichting vindt komende vrijdag plaats, als het steunpunt met een grote groep vluchtelingen van de Nieuwe Nobelaer naar De Menmoerhoeve fietst.

Lees woensdag meer in BN DeStem.