Volledig scherm
Konings/Koninginnedag Etten-Leur in 2013. © Leon Krijnen

Gemeente Etten-Leur overweegt vrijmarkt weer gratis te maken

ETTEN-LEUR - Het college van B en W wil nadenken over het subsidiëren van grondplaatsen tijdens de vrijmarkt. B en W nemen die optie mee in de evaluatie van het evenement in z’n geheel. Dat antwoordt het college op vragen die gemeenteraadsfractie D66 onlangs stelde over de 15 euro die verkopers dit jaar moesten betalen om een plaatsje te reserveren op de vrijmarkt op 27 april.

„Als een vrijmarkt niet gratis is, is het gewoon een georganiseerde braderie”, aldus D66-fractievoorzitter Erik Visser, die zich tevreden toonde met het antwoord van B en W. „We wachten die evaluatie even af.”

Minder content is hij met de reactie van B en W op het verzoek het reserveren van grondplaatsen af te schaffen. „Bij een vrijmarkt hoort dat je de avond tevoren je plaats moet reserveren en er moet kamperen. Dat is onderdeel van de charme van een vrijmarkt, en die is nu weg. Het is nu een georganiseerd gedoe”, zegt Vissers.

De gemeente houdt echter vast aan het reserveren van grondplaatsen in het belang van de openbare orde en veiligheid. Doorgangen moeten bereikbaar blijven voor hulpdiensten, aldus B en W in hun antwoord.

Lees vrijdag meer in BN DeStem