Volledig scherm
© Erna Lammers

Gemeente Etten-Leur laat vervuilde grond Kerkstraat saneren

ETTEN-LEUR - De gemeente laat de sterk vervuilde grond aan de Oude Kerkstraat 18-20 in Etten-Leur schoonmaken, zodat het terrein verkocht kan worden als bedrijfsgrond. De totale saneringskosten komen uit op 160.000 euro.

"Het terrein ligt al lange tijd braak", zegt wethouder Ron Dujardin. "Maar er is groeiende belangstelling voor. We willen het perceel graag verkopen, maar moeten het schoon opleveren."

De bebouwing op het terrein was eerst van agrarische aard, later industrieel. De grond is ernstitig vervuild met minerale oliën. Ook de sloot achter het perceel is verontreinigd.

De gemeente stelt voor zowel de grond als de sloot te saneren, ook al is het schoonmaken van de sloot niet noodzakelijk voor de verkoop van het terrein. "De sloot is ons eigendom. Als we nu niet saneren, krijgen we er later alsnog mee te maken. Bovendien voorkomen we dat de verontreiniging verder verspreid wordt", stelt de gemeente. Doordat de sloot ook wordt gesaneerd zijn de eerder geraamde kosten van 105.000 euro bijgesteld naar 160.000 euro.