Volledig scherm
O'G3ne trad vorig jaar op bij de ijsbaan in Etten-Leur. © Johan Wouters/het fotoburo

Geen ijsbaan op Raadhuisplein in Etten-Leur

ETTEN-LEUR Er komt dit jaar geen overdekte schaatsbaan op het Raadhuisplein in Etten-Leur. Het bestuur van Stichting IJsfestijn kreeg onvoldoende financiële steun vanuit het bedrijfsleven.

De derde editie van IJsfestijn, die gehouden zou worden van 18 december tot 9 januari, gaat in de vrieskast. "We vinden het heel erg jammer dat we niet in onze missie geslaagd zijn", aldus woordvoerder Alexander van Ooijen. "Zonder voldoende lokale steun is het niet mogelijk om het Raadhuisplein om te toveren tot een winters paradijs."

De stichting zet zich in om bedrijven, verenigingen en bewoners van Etten-Leur met elkaar te verbinden en organiseerde vanuit die gedachte twee keer eerder het IJsfestijn.

"Daarbij zorgde het bedrijfsleven door middel van sponsoring voor het budget en werden er door verenigingen vrijwilligers geleverd die zorgden voor voldoende handjes", aldus Van Ooijen.

Het evenement werkt volgens hem met een begroting van 60.000 euro.

"We hadden niet de benodigde vijftig procent sponsoring voor de vooruitlopende kosten. Maar we zijn heel gemotiveerd om volgend jaar terug te keren. Sponsors die wel al zijn ingestapt zijn we heel dankbaar en we gaan hen vragen hun steun door te schuiven naar volgend jaar."