Volledig scherm
Sinterklaas schoentje © Shutterstock

Geen geld voor de Sint: en nu?

VERTEL UW VERHAALVoor de meeste kinderen begint binnenkort een leuke tijd: de sinterklaasperiode. Maar in gezinnen die moeite hebben om de huur te betalen, brengt de Sint ook stress. Daar krijgen kinderen soms noodgedwongen te horen dat de de goedheiligman hun huis vannacht stilletjes voorbij is gereden.

Ruim 350.000 Nederlandse kinderen groeien op in armoede. Niet elke ouder heeft de financiële ruimte om van het sinterklaasfeest te maken wat hun ‘gelovige’ kinderen ervan verwachten. BN DeStem is op zoek naar ouders of verzorgers die graag schoentjes zouden vullen, maar daar eigenlijk het budget niet voor hebben. 

Quote

Kinderen krijgen soms noodgedwon­gen te horen dat de de goedheilig­man hun huis vannacht stilletjes voorbij is gereden

Ervaringen

Hoe vervelend is het voor kinderen, als zij minder of kleinere cadeautjes krijgen dan hun klasgenootjes of een nichtje? Als het tot vervelende situaties leidt, op welke momenten merken gezinnen dat dan vooral? En welke slimme trucs of sluipwegen kunnen ouders met een krappe beurs inzetten om van 5 december tóch een echt feest te maken?

Wij luisteren graag naar uw ervaringen met een sinterklaasfeest zonder budget. Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar n.froeling@bndestem.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, woonplaats en verhaal in het kort. Wij nemen dan contact met u op.

  1. Filmavond IVN Etten-Leur over natuurgebieden

    Filmavond IVN Et­ten-Leur over natuurge­bie­den

    ETTEN-LEUR - Donderdag 28 november houdt IVN Etten-Leur een filmavond met twee films over natuurgebieden in Brabant. De maker van de films is Mark Kapteijns, boswachter en terreinmedewerker van Brabants Landschap. Kapteijns werkt ook twee dagen in de week als natuurcineast om voor Brabants Landschap de flora en fauna in de provincie vast te leggen. De filmmaker won de afgelopen jaren veel nationale en internationale prijzen voor zijn werk. De films die donderdag worden vertoond, zijn recent.