Volledig scherm
Skaters Steven (links) en Bas maken hun moves in de Binnentuin bij de bioscoop. Ze werken nu mee aan een nieuwe baan waar ze hun stunts kunnen uitvoeren. © Gerard van Offeren/Pix4Profs

Gebruikers ontwerpen eigen super skatebaan in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Speed bumps, fly out kickers en een banaan, gemaakt voor de ultieme Ollie of bunny-hop. Wartaal? Niet voor skaters, steppers en BMX-rijders. Zij herkennen meteen de ingrediënten voor een vet parcours.


Het skatepark in Etten-Leur is aan vervanging toe. De gemeente heeft de skateparkbouwers van het Bredase Plywood Constructions en gebruikers samengebracht om een nieuw en super-de-luxe skatepark te ontwerpen. Drie avonden wordt gebrainstormd, overlegd, getekend en geschrapt.

,,Het moet de Ferrari onder de skatebanen worden”, aldus Laura Hamers, beleidsmedewerker van de gemeente. ,,De oude baan is afgeschreven en afgesleten. Ik kan het als ambtenaar allemaal gaan bedenken vanachter mijn bureau, maar wat weet ik er nou van? Ik hoor hier termen voorbij komen waar ik nog nooit van gehoord heb.” Er is nog geen vast bedrag gebudgetteerd voor het skatepark. ,,Ook die tijd is voorbij,” zegt Hamers. ,,We kijken eerst waar de behoeften liggen. Dan wat het kost en of dat mogelijk is.”

Lees het hele verhaal in BN DeStem