Burgemeester Miranda de Vries met scholiere Jip van de Ven bij de Stolperstein die in Etten-Leur is geplaatst ter nagedachtenis aan Rosa Andriesse, een joodse vrouw die de oorlog niet overleefde.
Volledig scherm
Burgemeester Miranda de Vries met scholiere Jip van de Ven bij de Stolperstein die in Etten-Leur is geplaatst ter nagedachtenis aan Rosa Andriesse, een joodse vrouw die de oorlog niet overleefde. © Alexander Vingerhoeds

Geboren en getogen in Etten, gestorven in de gaskamer

ETTEN-LEUR - De Duitsers vermoordden tijdens de Tweede Wereldoorlog miljoenen mensen. Etten-Leurenaar Samuel Levie, destijds de enige joodse inwoner van Etten, was één van hen. Vanaf nu herinnert een zogeheten ‘Stolperstein’ in de stoep aan de Roosendaalseweg aan Levie, die daar ooit woonde.

  1. Tourwinnaar Vingegaard met privévliegtuig naar Profronde Etten-Leur, mede voor afscheidsfeestje ploeggenoot Dumoulin
    PREMIUM

    Tourwin­naar Vingegaard met privévlieg­tuig naar Profronde Et­ten-Leur, mede voor afscheids­feest­je ploegge­noot Dumoulin

    Opgehaald en weer thuisgebracht met een privévliegtuig. De Profronde van Etten-Leur heeft alles uit de kast getrokken om de Deense Tourwinnaar Jonas Vingegaard binnen te halen. Dat had heel wat voeten in de aarde, maar het is gelukt. Hij is te gast. Ook op het afscheidsfeestje van ploegmaat Tom Dumoulin. ,,We hebben zelfs gevraagd of we een kinderbedje voor zijn dochtertje moesten regelen.”