Volledig scherm
© Thinkstock

Gebakken eitje: brandweer met spoed naar Witte Paard Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De brandweer is woensdagmorgen met spoed uitgerukt naar hotel-restaurant Het Witte Paard aan de Oude Bredaseweg in Etten-Leur. De aanleiding: een gebakken eitje. 

‘Het ontbijt is zeer lekker en vers', staat te lezen op de website van het restaurant. Zo ook woensdagmorgen, toen hotelgasten een eitje bakten. Dat mogen ze bij Het Witte Paard zelf doen. 

Al keuvelend liet één van de gasten zijn pannetje wat te lang op de kookplaat staan, vertelt een gastvrouw. Het pannetje ging roken, met als gevolg dat het brandalarm afging. 

Te laat

,,Ik was te laat met afmelden", zegt de gastvrouw. Met als gevolg dat de brandweer met spoed naar de Oude Bredaseweg uitrukte. Waar dus bleek dat er niets loos was. 

Begin dit jaar, in februari, liep het minder goed af voor de familie Fikke. De Vlaamse schuur op het terrein van De Hoge Neer aan de Hoge Neerstraat, gerund door Morris Fikke, werd toen verwoest door een grote brand.

Wat volgde was een periode waarbij het vooral draaide om het schoonmaken van het gedeelte van het complex dat nog wel overeind stond. Met name de geur van de brand bleek hardnekkig. In maart heropende het restaurant.