Volledig scherm
De Vuelta dit jaar tussen Marbella en Caminito del Rey in Malaga © EPA

Gaat de Vuelta ook door Etten-Leur?

Etten-Leur - Hoewel de Vuelta op dit moment nog bezig is, zit D66 Etten-Leur al met de Spaanse rittenkoers van 2020 in hun hoofd. De politieke partij wil de rit door Etten-Leur laten rijden. 

De Vuelta gaat op vrijdag 21 augustus 2020 in Utrecht van start. Daarnaast moet er die zondag een etappen met start en finish in Breda verreden worden. D66 Etten-Leur ziet een kans om de gemeente internationaal op de kaart te zetten, op toeristisch en sportief gebied.

Middelen

Daarom vraagt burgerraadslid Jurrien Cerneus of de gemeente Etten-Leur contact heeft gehad met Breda over het binnenhalen van de Vuelta naar deze regio. ,,Deelt het college het standpunt van D66 Etten-Leur dat de Vuelta voor Etten-Leur een positieve bijdrage kan leveren?" Verder wil hij weten of er acties zijn ondernomen en of het college bereid is om daar middelen voor beschikbaar te stellen. 

  1. Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere
    PREMIUM

    Doorstro­men van havo naar vwo? Op de ene school in West-Bra­bant gaat het eenvoudi­ger dan de andere

    WEST-BRABANT - Willen leerlingen na het behalen van hun havodiploma door naar het vwo? Dat kan op de ene West-Brabantse school al met een positief advies van de docent, terwijl de andere school een lijst met eisen voorstelt. Uit een rondgang van deze krant onder alle middelbare scholen met havo en vwo blijkt dat er grote verschillen bestaan in hoe scholen omgaan met ‘doorstromers’.