Volledig scherm

Fusie voetbalclubs DSE en Internos in Etten-Leur van de baan

ETTEN-LEUR - Een fusie tussen de voetbalclubs DSE en Internos uit Etten-Leur zit er voorlopig niet in. De leden van Internos hebben dat deze week op de algemene ledenvergadering kenbaar gemaakt.

"De vergadering verliep rustig", stelt voorzitter Ton Luijten van Internos. Wel waren er veel leden naar de ledenvergadering gekomen. "Het was al snel duidelijk dat een fusie niet gewenst is. De leden willen dat Internos zijn eigen identiteit behoudt. Wel willen de leden samenwerken met buurclub DSE, maar dat deden we toch al", stelt Luijten.

De voorzitter heeft de leden wel een ultimatum gesteld. De voetbalclub heeft het organisatorisch niet makkelijk. "We moeten met zijn allen de schouders eronder zetten. Er zijn wel vijftien vacatures binnen de club. We hebben heel hard extra vrijwilligers nodig. Het bestuur heeft aangegeven dat die functies binnen zes tot zeven weken vervuld moeten zijn. Zo niet, dan volgt een extra algemene ledenvergadering."

Afwachten
Luijten gaat ervan uit dat het zover niet hoeft te komen. Hij wil ook niet op de zaken vooruitlopen en wacht nu eerst af wie zich meldt voor de vrijwilligersfuncties.

Voetbalvereniging DSE heeft vanavond een algemene ledenvergadering. "We halen het onderwerp fusie niet van de agenda, maar steken het iets anders in", zegt DSE-voorzitter Corné Lauwen.

"Een fusie is niet aan de orde; het idee kwam bij Internos vandaan en die willen het niet. Maar wij moeten als club wel bepalen in hoeverre wij door willen groeien. De afgelopen jaren is het ledental bij DSE fors toegenomen. Wat willen we als van Internos massaal leden toestromen? Of als er, verspreid over meerdere jaren, steeds nieuwe leden zich melden?"

Lauwen zegt niet dát dat gaat gebeuren, maar wil er als club wel op voorbereid zijn voor het geval dat.

Bij Internos is het aantal leden de afgelopen jaren juist fors gedaald.De beide clubs zijn gehuisvest op het sportpark De Hoge Neerstraat en hebben nu rond de 700 leden.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.