Volledig scherm

Fusie tussen SHL-Groep Etten-Leur en Star-MDC kost 70 mensen hun baan

ETTEN-LEUR - SHL-Groep uit Etten-Leur gaat samen met Star-MDC uit Rotterdam. Door de fusie wordt Star-SHL een van de grootste diagnostische centra van Nederland. Het samengaan kost wel 70 banen.


Bij SHL, ontstaan uit Stichting Huisartsen Laboratorium, werken 800 mensen aan medische diagnostiek voor de gezondheidszorg in onder meer Zuidwest Brabant, Zeeland, Haaglanden en Bommelerwaard.

Bij Star-MDC zijn 500 personen werkzaam in regio Rijnmond, Zuid-Hollandse eilanden, Groene Hart en Delftlanden. „Samen hebben we 1.300 mensen in dienst, dat zijn 800 fte’s. Door de fusie verdwijnen er wel banen. Het gaat om 70 fte’s. Die reductie willen we over drie jaar hebben volbracht. We verwachten dit voor het grootste deel via natuurlijk verloop te kunnen bereiken. Deze banen verdwijnen niet in onze kerndienstverlening”, aldus Astrid van der Put (Raad van Bestuur SHL).

De huidige laboratoriumactiviteiten van SHL in Etten-Leur verhuizen in 2019 naar Rotterdam. Andersom worden alle kantoorfuncties van Star-SHL gecentraliseerd in Etten-Leur (kantoor aan de Bredaseweg).

Lees zaterdag meer in BN DeStem