Volledig scherm
© Joyce van Belkom/het fotoburo

Frisse koers voor nieuwe wijkvereniging Etten-Leur Noord

ETTEN-LEUR - De nieuwe wijkvereniging Etten-Leur Noord greep deze week de jaarlijkse buitenspeeldag aan om zich aan bewoners te presenteren. De officiële opening werd woensdag bij basisschool De Hasselbraam aan de Beukenlaan verricht door wethouder Ron Dujardin, die met een ferme handdruk aan voorzitter Joyce van de Zand de wijkvereniging officieel in ere herstelde.

Met een nieuwe naam en een nieuw logo wil de vereniging een frisse koers gaan varen om de saamhorigheid in de wijk te vergroten. De afgelopen zestien jaar ging de wijkvereniging onder de naam Kontakt door het leven. Het gebrek aan vrijwilligers en respons vanuit de wijk waren onder meer reden voor het toenmalige bestuur om de handdoek in de ring te gooien.

Het bestuur van de nieuwe club is er klaar voor. „Wij zijn als bestuur een jeugdig team en zitten vol met ideeën”, lichtte Van de Zand toe. „Het stoffige imago dat op de wijkvereniging rustte willen wij van ons afschudden.”

Annelies Bink, die zestien jaar de kar trok van de voormalige wijkvereniging Kontakt, waardeert de manier waarop het nieuwe bestuur de zaken oppakt. Ze wil zich als oudgediende niet met het bestuur gaan bemoeien. „Daarvoor heb ik te veel meegemaakt”, vertelt zij. „Wij hebben het op onze manier geprobeerd en zij doen het op hun manier. Al zal ik wel met argusogen de verkeersontwikkeling in de wijk in de gaten houden.” Dat was volgens Bink één van de pijnpunten in de relatie die Kontakt met de gemeente had.