Volledig scherm
Archieffoto

Frans Hanemaaijer wil café De Burgemeester in Etten-Leur openen met carnaval

ETTEN-LEUR - De kans dat Grand café De Burgemeester met carnaval open gaat is zeer klein. Frans Hanemaaijer uit Etten-Leur wil de tapkraan in het café graag openzetten en heeft dat bij de gemeente aangegeven. ,,De procedure voor het aanvragen van de benodigde vergunningen duurt echter twee maanden. Wij zien het café niet opengaan", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Grand café De Burgemeester sloot begin september vorig jaar de deuren vanwege een faillissement. Sindsdien staat het leeg. Het pand is door curator Hofland weer terug gegeven aan brouwer InBev in Breda.

Hanemaaijer zegt dat hij sinds het faillissement van De Burgemeester al speelt met de gedachte het café over te nemen. ,,Ik heb de juiste papieren en hou van mensen." Vorige week voerde hij een gesprek met de gemeente. ,,Die moeten teostemming geven om open te gaan. En dat wordt lastig stelt de gemeente. ,, Het aanvragen van een exploitatie- en drank- en horecavergunning duurt twee maanden en carnaval is al bijna"" , stelt de woordvoerder.