Volledig scherm
PREMIUM
‘Zelfportret met verbonden oor en pijp’ van Marc Boom. © Marc Boom Photography

Fotograaf maakt Van Goghportretten na met echte mensen

kijk en vergelijkETTEN-LEUR - Is het een schilderij of een foto? Bij de expositie van Marc Boom in Etten-Leur moet je twee keer kijken voordat je het doorhebt. 

Roem is op meerdere manieren te meten. In aantal verkochte werken, bijvoorbeeld. Of hoeveel bezoekers je weet te boeien. Het fortuin dat je door je roem hebt vergaard. Maar misschien is het toppunt wel dat het noemen van je voornaam voldoende is. Er is maar één Rembrandt. Bij Johan denkt iedereen aan die legendarische nummer 14. En Vincent, dat is natuurlijk onze eigen West-Brabantse Van Gogh. Rembrandt en Johan kenden roem en fortuin tijdens hun leven, waar het bestaan van Van Gogh getekend werd door tragiek.

  1. Kara de Rooij uit Etten-Leur maakt duurzame aquarelverf
    PREMIUM

    Kara de Rooij uit Et­ten-Leur maakt duurzame aquarel­verf

    ETTEN-LEUR - Een kunstenares uit Etten-Leur is er in geslaagd verf te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is. Vrij van dierlijke bestanddelen, gifstoffen en plastic. Daarmee is Kara de Rooij (35) de enige ter wereld. Waar de ontdekking haar brengt is nog gissen, maar het zou zo maar kunnen dat dit een doorbraak is voor veel kunstschilders uit binnen- en buitenland. “De meeste kunstenaars zitten in de ‘linkse’ hoek, die zijn over het algemeen wel bezig met milieu en duurzaamheid”, zegt ze. Volgens haar is de verf niet alleen duurzamer, maar ook mooier. En voor een vergelijkbare prijs als de niet-vegan variant.