Volledig scherm
‘IJsvogels’ van fotograaf Cor Feijen won een zilveren oorkonde bij de jaarlijkse wedstrijd van de Fotobond. Feijen is lid van fotoclub A.F.V.P Etten-Leur © Cor Feijen

Fotoclub A.F.V.P. Etten-Leur ziet Abraham, maar blijft bij de tijd

ETTEN-LEUR - Trots meldt Ton van Boxsel dat bij de jubileumexpositie van zijn fotoclub gebruik wordt gemaakt van tientallen zogeheten QR-codes. ,,Ook als fotograaf moet je met de tijd mee'', lacht hij.

Van Boxsel is voorzitter van de Amateur Fotografen Vereniging Prinsenbeek Etten-Leur (fotoclub A.F.V.P. Etten-Leur), die in het weekend van 19 en 20 oktober haar 50-jarig bestaan viert. Dat doet de vereniging door net wat extra uit te pakken bij de jaarlijkse expositie.

QR-codes

,,Op een groot doek van een bij twee meter staan bijvoorbeeld tientallen QR-codes bij foto's afgebeeld. Wie die codes scant, krijgt informatie te zien over de periode waarin het beeld is gemaakt'', zegt Van Boxsel.

Quote

Ik denk dat we alles bij elkaar wel 100 keer goud, zilver of brons hebben gewonnen bij tientallen verschil­len­de wedstrij­den

Ton van Boxsel, Voorzitter fotoclub

De club werd in 1969 in Prinsenbeek opgericht op initiatief van de toenmalige burgemeester Pierre Baetens. In de afgelopen 50 jaar won de fotoclub verschillende prijzen. ,,Ik denk dat we alles bij elkaar wel 100 keer goud, zilver of brons hebben gewonnen bij tientallen verschillende wedstrijden'', zegt Van Boxsel.

Trouwkerkje

De tentoonstelling wordt vrijdagavond 18 oktober officieel geopend in het trouwkerkje aan Van Bergenplein 1 in Etten-Leur. Op zaterdag 19 oktober is de expositie van 11.00 tot 17.00 uur geopend en op zondag 20 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.