Volledig scherm
© Edwin Wiekens

Fiets en krui 'm in de zwaaikom bij Turfschip in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Na de succesvolle eerste editie van ‘Fiets er ‘s in’ in 2015 organiseert Stichting Zomerevenementen Leur (ZEL) op 17 juli wederom het evenement in Etten-Leur Noord.

De locatie Schoenmakerspark wordt na twee jaar verlaten. „We keren terug naar de vertrouwde zwaaikom ter hoogte van Het Turfschip”, vertelt voorzitter Pierre Gelens. Nu er geen sprake is van botulisme en er ook geen hinderlijke blauwalg in het water van de haven zit, blijkt dit de meest ideale locatie voor het zomerevenement. „We gaan voor de ambiance.”
Aanpassingen Behalve de locatie kent het evenement nog twee aanpassingen. Gelens: „We gaan voor de eerste keer werken met een jeugdcategorie van 8 tot en met 12 jaar en we voegen er een programmadeel aan toe: ‘Krui er ‘s in’. Beide onderdelen draaien om snelheid en behendigheid. En om de lol natuurlijk.” Deelnemers moeten met fiets of kruiwagen over een 25 meter lange balk die boven het water ligt. Aan het einde hangt de bel die ze moeten luiden om hun rit succesvol te laten eindigen. Prijzen zijn er zowel voor de snelste als voor de ludiekste deelnemers. „De allercreatiefste wordt beloond met maar liefst 300 euro”, aldus Gelens, die meldt dat voor de assistentie in het water en de veiligheid van de deelnemers Duikvereniging RNG Diving uit Rijsbergen aanwezig is. Het evenement begint om 13.00 uur. Toegang is gratis. Inschrijven kan op zomerevenementenleur.nl of bij café De Pastoor in de Lange Brugstraat in Etten-Leur.