Volledig scherm
Familie Albers, vnlr Daphne, Colinde, Isabella en Marcha © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Familiebedrijf: Bed&Breakfast en beautysalon in koeienstal

ApparanceETTEN-LEUR - Hoe is het om met het hele gezin in één bedrijf te werken? De familie Albers doet het in een beautysalon met Bed&Breakfast en Wellness net buiten Etten-Leur, waar ooit een vieze, oude koeienstal stond.

Vader Johan transformeerde de stal in een pand dat warmte en rust uitstraalt, zijn vrouw Colinde verzorgt samen met dochters Marcha (25), Isabella (23) en Daphne de klanten. "We hebben nooit ruzie. Dat heeft ook met de opvoeding van mijn dochters te maken, ik haat ruziën”, legt Colinde uit, sprekend over de samenwerking in haar bedrijf Apparance.

Marcha is net als haar moeder kapster, Isabella en Daphne zijn schoonheidsspecialistes. Colinde: "We hebben respect voor elkaar en zijn tegelijkertijd heel open en eerlijk. Er is weleens een meningsverschil, maar het wordt nooit ruzie.”

Colinde beweert dat het puur toeval is dat haar drie dochters voor dezelfde richting hebben gekozen als hun moeder. ,"Het zit misschien in de genen, ik heb ze in ieder geval nooit gepusht.” Isabella bevestigt dat: "Dit vak is gewoon heel leuk. Je maakt iemand niet alleen mooi, maar geeft klanten ook een boost aan zelfvertrouwen.”

Het bedrijf draait goed, ruim een jaar na de opening staat de agenda vol. Wie had dat dertien jaar geleden gedacht, toen Colinde en Johan aan het helse karwei begonnen met hun drie jonge dochters.

Ze kochten een twee hectare grootte terrein aan de Rijsbergseweg. ,,Wij waren niet bang voor deze klus, hadden ons vorige huis ook helemaal opgeknapt. En er is toch altijd iets wat je wil veranderen, nu konden we het helemaal naar onze zin maken.”