Volledig scherm
Boogjes om de voetganger te beschermen, plús een strategisch geparkeerde fiets. © Herbert Kats

Extra hekjes voor uitrit parkeergarage Bisschopsmolenstraat Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De uitrit van de nieuwe Dirk-supermarkt in Etten-Leur heeft extra hekjes gekregen. Op de stoep. Precies zoals Maikel Foesenek van projectontwikkelaar Maas-Jacobs beloofde: in de stijl van het grote hek dat de poort al sierde. Groen, met een sierlijk klassiek boogje.

Maar de jongste versierselen zijn er niet voor ‘het mooi’. De bouwers kwamen na de oplevering van de nieuwe passage in de Bisschopsmolenstraat tot de conclusie dat de uitrit niet helemaal veilig voor voetgangers was. Vooral niet als ze de uitrit passeren terwijl ze dicht langs de gevels schuifelen. ‘Te gevaarlijk’ als er een auto iets te hard naar boven komt, luidde het oordeel.

Op internet was kritiek te lezen op de constructie en dat was Foesenek de eer te na. ,,We hebben een goede relatie met Etten-Leur en willen dat zo houden’’, motiveerde hij de aanpassing, die in samenspraak met de verkeersdeskundige tot stand kwam.

Die valt redelijk bescheiden uit, maar lijkt te doen wat de bedoeling is. Voetgangers gaan met een flinke boog om de uitrit heen. Geen wonder ook. Want de fiets die er stond er al voor de komst van de sierhekjes. Een soort dubbele beveiliging dus.