Volledig scherm
© Thinkstock

Extra geld voor zwemlessen in Etten-Leur

Etten-Leur - De gemeente Etten-Leur geeft een extra bijdrage van 14.810 euro aan Stichting Leergeld Noord- West Brabant.

Dit heeft het college van B en W deze week bekendgemaakt.

Het geld is bedoeld voor de financiering van zwemlessen voor kinderen uit gezinnen waarvan de ouders de zwemles niet kunnen betalen. Stichting Leergeld ondersteunt deze gezinnen, maar kan de zwemlessen nu niet (volledig) financieren.

Stichting Leergeld is een landelijke organisatie, bestaande uit lokale stichtingen, die geheel gerund wordt door vrijwilligers. De organisatie wil buitensluiting van kinderen voorkomen door gezinnen met beperkte financiële middelen bij te staan in de vorm van een lidmaatschap van een vereniging of sportclub of deelname aan muziekles.

Om alle kinderen uit de omgeving een eerlijke kans in de samenleving te kunnen bieden, geeft de gemeente de stichting een steuntje in de rug.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.