Explosies bij grote brand achter huis in Hoeven: twee gewonden, buurt geëvacueerd

HOEVEN - In een loods in Hoeven heeft woensdagnacht twee uur lang een grote brand gewoed. Het ging om een gebouw achter een aantal woningen. Tijdens de brand is mogelijk een aantal gasflessen ontploft, wat voor explosies zorgde. 

Volgens Veiligheidsregio zijn twee mensen gewond geraakt, van wie er zeker één zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht.

Trauma-arts

De zwaargewonde man is behandeld door een trauma-arts, die per helikopter naar Hoeven is gekomen. Samen met die arts is hij in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Even na middernacht ontstond het vuur op een terrein met zowel woonhuizen als bedrijfspanden. ,,We hebben snel opgeschaald om voldoende personeel te hebben en genoeg water te winnen", zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Stankoverlast

De Veiligheidsregio waarschuwde mensen die nog wakker waren om ramen en deuren dicht te houden en om ventilatiesystemen uit te zetten. Sommige buurtbewoners moesten zelfs uit voorzorg hun huis verlaten. Zij konden later in de nacht weer terug naar hun woning.

Het nablussen zorgde tijdelijk voor stank- en rookoverlast in de buurt. De rook trok over het buitengebied, ten noordoosten van Hoeven. Iets na 2.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Er was volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio geen enkel gevaar dat de brand over zou slaan op de huizen die vlakbij de loods staan. 

Volledig scherm
De grote brand in Hoeven. © Alexander Vingerhoeds/Obscura
Volledig scherm
De brandende loods in Hoeven. © Alexander Vingerhoeds/Obscura

Weinig bluswater

Wegens de hevigheid van de brand werd opgeschaald naar grote brand. Dat betekent ook dat er brandweerwagen met extra bluswater werd opgeroepen. De brandweer had ter plekke wat moeite met het vinden van bluswater. Met de extra bluswagen was er genoeg capaciteit om het felle vuur te blussen. 

Volledig scherm
De brandweer probeert de brand in Hoeven te bestrijden met een hoogwerker. © MaRicMedia
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement