Volledig scherm

Excuus gemeente na onrust in Etten-Leur over parkeren

ETTEN-LEUR - De overgang naar het nieuwe parkeerbeleid in Etten-Leur verloopt niet zonder rimpels.

De gemeente erkent dat er in de overgang naar het nieuwe parkeerbeleid onduidelijkheid is ontstaan. Daarom worden al geplaatste borden alsnog afgeplakt. Het gros van de nieuwe regels gaat nu pas per 2 januari 2017 in, enkele uitzonderingen daargelaten.

Eerder liet de gemeente weten dat het nieuwe parkeerbeleid van kracht was vanaf het moment dat er een nieuw bord stond. Dat wordt nu teruggedraaid om de hele klus goed te kunnen afronden. "Afgelopen week is er onrust ontstaan over de bebording en de handhaving bij parkeren binnen het vergunningengebied", luidt de uitleg. Met name over de grens tussen blauwe zones en het (vergrote) vergunninghoudersgebied.

"Wettelijk gezien gaat de werking van borden direct in na plaatsing. Omdat nog niet alle borden geplaatst zijn, en de zone daarmee nog niet compleet is, worden de al geplaatste borden zo spoedig mogelijk afgeplakt", zegt woordvoerder Anne-Marie van Ommeren in een toelichting.

Wijzigingen voor het parkeren tussen de Veemarktstraat en Korte Dreef gaan wel per direct in. Deze plaatsen, waar ook nog plekken waren voor betaald parkeren, vallen 'vanaf nu' volledig onder het gebied voor vergunninghouders. Dat geldt ook voor de parkeerplaatsen aan de Schapenweide.