Volledig scherm
Etten-Leur : DSE kampioen na overwinning op NSV © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Etten-Leurse voetbalkampioenen vieren promoties met huldigingswedstrijd

ETTEN-LEUR - De kampioenenteams van twee Etten-Leurse voetbalclubs speelden donderdagavond in een huldigingswedstrijd tegen elkaar om te vieren dat beide clubs gepromoveerd zijn. Het eerste elftal van Unitas '30 gaat naar de eerste klasse, DSE voetbalt in het komende seizoen in de derde klasse.

DSE-voorzitter Corné Lauwen schat dat er zo'n 250 toeschouwers waren. "Uiteindelijk was de uitslag 2-2, mooi verdeeld dus. Het was een sportieve, gezellige wedstrijd die weer typeert dat de onderlinge strijd tussen de Etten-Leurse voetbalclubs gebroederlijk plaatsvindt. De jongens kennen elkaar natuurlijk, ze studeren en werken samen, dus gaan ook goed met elkaar om. Echt een geslaagde avond."

Lokaal goed doel

Door het succes hint Lauwen al op een mogelijk vervolg. "Het lijkt me wel leuk om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Dan samen met Internos, zodat de drie Etten-Leurse voetbalclubs tegen elkaar kunnen spelen. Dat zou dan in het seizoen van 2020-2021 kunnen plaatsvinden, ook dan weer voor een lokaal goed doel."

Tijdens de wedstrijd van donderdagavond, op het sportpark van DSE, werden namelijk lootjes verkocht. Hiermee konden bezoekers bijvoorbeeld een cadeaubon voor een lokale kledingwinkel winnen. Opbrengsten van die lootjes, maar ook van de kantine, gaan naar Stichting Jeugdland Etten-Leur. Deze organisatie verzorgt tijdens de zomer vakantieweken voor kinderen in Etten-Leur. Lauwen schatte donderdagavond dat er voor zo'n tweeduizend euro zal worden ingezameld.

Lauwen zegt dat het idee van de wedstrijd bij hem opkwam, toen DSE in mei promoveerde naar de derde klasse. "Toen dacht ik al, als Unitas het nou ook flikt, gaan wij een huldigingswedstrijd tegen elkaar spelen. Zodra zij inderdaad promoveerden heb ik gelijk geappt of het ze iets leek. Zij waren volop enthousiast en toen hebben we dit binnen vier dagen geregeld!"