Etten-Leurse Suvradra-oprichter geeft het stokje door

interviewHaar hart ligt voor altijd ook in Nepal, maar nu is het tijd om het stokje van de stichting Suvradra aan iemand anders te overhandigen. Dat vindt Joyce van Rijen uit Etten-Leur.

Joyce van Rijen richtte in 2005 de stichting Suvradra op. Nu zoekt ze een opvolger.
Volledig scherm
Joyce van Rijen richtte in 2005 de stichting Suvradra op. Nu zoekt ze een opvolger. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Van kinderpsycholoog tot geitenkaasinpakker tot vrachtwagenchauffeuse; Joyce van Rijen (47) uit Etten-Leur heeft het allemaal gedaan. De meeste mensen zullen haar echter kennen van stichting Suvadra. De stichting zet zich al vijftien jaar in voor gehandicapte kinderen in Nepal. Joyce richtte de stichting op, en na haar jarenlange inzet is ze op zoek naar iemand om het stokje van haar over te nemen. Nee, Suvadra zelf gaat er niet mee stoppen.

De stichting werd door Joyce opgericht in 2005. De jaren ervoor hield ze zich ook bezig met kinderen in Nepal. ,,Wat betekent dat als ik nog even doorga, ik er al 20 jaar mee bezig ben. Ik vind het goed zo. De stichting stopt niet, het huidige bestuur wel. We hebben er veel tijd en energie aan gespendeerd. Om geld in te zamelen moet je nogal wat werk verrichten. We zijn op zoek naar mensen die ons kunnen vervangen. Vinden we niemand, dan willen we de komende jaren gebruiken om een aantal dingen af te bouwen of over te dragen aan een andere stichting", legt de Etten-Leurse uit.