Volledig scherm
De politie vond 44 zakjes met hennep © Politieteam Roosendaal

Etten-Leurse scooterrijder zonder rijbewijs heeft in Zevenbergen 44 zakjes hennep op zak en wordt aangehouden

ZEVENBERGEN - Een 39-jarige man uit Etten-Leur is donderdagavond aangehouden op de Willem-Alexanderlaan in Zevenbergen mede omdat hij 44 gripzakjes met hennep op zak had. Ook had hij vermoedelijk gestolen scooteronderdelen bij zich en reed hij zonder rijbewijs op een niet goedgekeurde scooter.

Rond 19.00 uur kregen surveillerende motoragenten een melding binnen dat er in de buurt Torenvliet een man op de scooter reed zonder rijbewijs. Als de verdachte de motoragenten tegemoet komt rijden, krijgt hij een stopteken. Tijdens de controle blijkt het om de gezochte scooterrijder te gaan. Ook komt naar voren dat er op de scooter een zogenaamde WOK-status (Wachten Op Keuren) staat. Dat betekent dat er niet op gereden mag worden zolang de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) het voertuig niet goedgekeurd heeft.

Hennep

In eerste instantie is de verdachte erg meewerkend richting de motoragenten. De stemming slaat om als in de buddyseat van de scooter een flinke hoeveelheid gripzakjes met hennep gevonden wordt. Scheldend gooit de man de zak voor de voeten van de agenten. Na zijn aanhouding is hij door een opgeroepen eenheid overgebracht naar het politiebureau. De scooter is in beslag genomen.

Zaak in onderzoek

Tijdens de fouillering op het bureau komen nog meer gripzakjes hennep tevoorschijn. In totaal zijn 44 zakjes in beslag genomen. Uit de buddyseat van de scooter worden ook nog scooteronderdelen gevist die vermoedelijk gestolen zijn. De zaak is in onderzoek en de verdachte zit nog vast in een politiecel.