Volledig scherm

Etten-Leurse Roparunners bijna klaar voor de start

ETTEN-LEUR - De 25e editie van de Roparun, de estafetteloop vanaf Parijs of Hamburg met als eindpunt Rotterdam, gaat zaterdagmorgen van start. Het Etten-Leurse team Swietelsksy - voluit: Roparun-team 248 Swietelsky Go4Life - treft de laatste voorbereidingen voordat het afreist naar Parijs.

Het team doet dit jaar voor de zevende keer mee aan de Roparun. „We zijn bezig met de laatste voorbereidingen. Ons eten en drinken voor onderweg moet nog worden bezorgd, de TomToms ingeregeld, de stickers op de campers geplakt, dat soort dingen”, vertelt teamcaptain Trudie de Jong, die dit jaar voor de tweede keer meedoet. Vorig jaar was ze verantwoordelijk voor de catering, dit jaar draagt ze daarbij voor de eerste keer de teamcaptainspet en staat ze als reserveloper op de lijst.

Naast De Jong bestaat het team uit acht lopers, vier fietsers, zes chauffeurs, twee masseurs, een verzorger en twee ‘manusjes-van-alles’. Allemaal grondig voorbereid. „Iedereen is in goede conditie. Een aantal lopers heeft de marathon van Rotterdam gelopen en we hebben een dag- en een nachttraining gedaan als team in de buurt van Bergen op Zoom en Ossendrecht. Daarbij bootsten we een etappe na, met fietsers en al.”

Lees het hele verhaal vrijdag in BN DeStem

Volledig scherm
RopaRun team Swietelsky is er klaar voor in Etten-Leur , de de bus kan vertrekken met veel drinken aan boord en kratten vol met vers fruit. © foto: Gerard van Offeren
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement