Volledig scherm
PREMIUM
CDA, APB en ONS Etten-Leur, samen al goed voor 17 van de 27 raadszetels, vinden dat de gemeente mogelijkheden, zo die er zijn, moet benutten om eigen inwoners te bevoordelen bij het toewijzen van woningen. © Hélène Schenk

Etten-Leurse raad voorstander ‘Eigen woningzoekende eerst’

ETTEN-LEUR - Eigen woningzoekenden eerst! Dat vindt althans de meerderheid van de gemeenteraad van Etten-Leur, zo blijkt uit een telefonische rondgang langs de fracties. 

Onlangs presenteerden B en W van Etten-leur de resultaten van een woningmarktonderzoek dat dit jaar gehouden is. Twee resultaten vallen daarbij op. Zo blijkt 48 procent van de huurwoningen in deze gemeente via het systeem Klik voor Wonen toegewezen te worden aan mensen die van buiten Etten-Leur komen.

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.