Volledig scherm
Petra Wevers © Petra Wevers

Etten-Leurse groepen drie krijgen boekje over activiteiten buiten

ETTEN-LEUR - Alle leerlingen van de groepen drie van de Etten-Leurse basisscholen krijgen na de meivakantie een boekje met vijftig tips over activiteiten die ze buiten kunnen doen. 'Vijftig dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde', luidt de titel van het boek dat door Petra Wevers in opdracht van IVN Etten-Leur is geschreven in samenwerking met de Stichting Buitenmakelaar.

Het boek is zo opgezet dat het echt van het kind zelf is. Ze kunnen hun eigen naam erin zetten en bij elke activiteit is er ruimte om tekeningen of notities te maken en dingen op te plakken. De activiteiten die zijn gericht op het zelf beleven van iets zijn in alle jaargetijden. Dat is belangrijk, want van buiten bezig zijn worden kinderen gelukkiger.

Als een bepaalde activiteit is gedaan, kunnen kinderen er een zegeltje op plakken. In het boek staat ook een grote kaart van de omgeving Etten-Leur. Een centrale rol in het boek is er voor Olga de Oeverzwaluw die de kinderen op iedere pagina meeneemt op avontuur.

De gemeente Etten-Leur ondersteunt dit project financieel omdat het een meerwaarde is voor het onderwijs. Ook de Rabobank, het Prins Bernard Cultuurfonds, ZLTO Brabant en Brabants Landschap hebben met enkele lokale ondernemers een bijdrage geleverd.

Tijdens een speciaal 50-dingenprogramma worden verschillende basisscholen uitgenodigd om op maandag 14 mei bij paviljoen De Turfvaart enkele activiteiten uit het boekje te beleven. Een van de wethouders zal deze doe-ochtend openen en het eerste boekje in ontvangst nemen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?