Volledig scherm

Etten-Leurse geitenkaasfabriek Bettinehoeve wil in 2017 plas oversteken (fotoalbum en video)

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse geitenkaasfabriek Bettinehoeve maakt zich op voor de slag om de Noord- Amerikaanse geitenkaasconsument. Dat vertelt directeur Sybren Ewijk (35) in de rustiek aandoende fabriek aan de Bankenstraat.

Meer foto's in het fotoalbum

„Ik ben in juni naar een beurs in de V.S. geweest, in 2017 willen we daar starten. Hoe we dat precies gaan doen, met welke supermarktketen we daar in zee gaan, weten we nog niet. Dat zijn we nu aan het uitzoeken.”

Het bedrijf, dat werd opgericht in 1982, groeide tot nu toe elk jaar met 10 procent. In 2015 had het een omzet van 40 miljoen euro. De komende vijf jaar wil Bettinehoeve die groei doorzetten. Daarvoor wordt eind dit jaar de productieruimte aan industrieterrein Vosdonk met 1.000 vierkante meter uitgebreid.

Ewijk: „Door die groei is alles te krap. Daarnaast gaan we ook investeren in het automatiseringsproces.” De uitbreiding betekent geen extra werkgelegenheid bovenop de circa 110 medewerkers die het bedrijf heeft. „Misschien twee of drie man extra, maar niet meer.”

Awards
Ruim een maand geleden won Bettinehoeve nog twee gouden en twee zilveren awards tijdens de International Cheese Awards 2016 in het Britse Nantwich, een van de grootste kaasshows ter wereld; in 2015 won het bedrijf daar twee gouden awards. Natuurlijk is Ewijk er blij mee, maar in 2006 wonnen ze daar het hoogste haalbare: de prijs voor beste kaas ter wereld en dat is moeilijk te overtreffen.

„Maar het is altijd fijn om een award te winnen. Het is de bevestiging dat je het goed doet.”

Lees meer over de Bettinehoeve dinsdag in BN DeStem, bekijk hoe geitenkaas wordt gemaakt in de video hieronder of het fotoalbum.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Verslaggeefster Ine Cup nam een kijkje bij de Bettinehoeve in Etten-Leur. Veel van het productieproces blijkt gewoon handwerk te zijn.