Volledig scherm
ANP

Etten-Leurse fracties willen regenboogvlag op coming-outdag

ETTEN-LEUR - Gemeenteraadsfracties D66, Ons Etten-Leur en PvdA hebben het college van B en W van Etten-Leur in een gezamenlijke brief gevraagd om dit jaar op coming-outdag, op 11 oktober, de regenboogvlag te hijsen.

Vorig jaar september vroeg de D66-fractie ook al aan het college om de vlag te hijsen. Het college weigerde dat toen en beriep zich op de vlaginstructie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. ‘We gaan daarom niet in op individuele verzoeken voor het vlaggen van verenigingen, stichtingen en instellingen’, aldus B en W.

Drie fracties proberen het dit jaar andermaal. Door de vraag dit keer al in juni te stellen zodat de gemeente meer tijd heeft om het verzoek te overwegen, hopen de fracties dat de gemeente haar mening zal herzien. De fracties benadrukken in hun brief onder meer dat ook de provincie Noord-Brabant dit jaar de regenboogvlag zal hijsen.

Geen reactie
De gemeente Etten-Leur wilde nog geen commentaar geven op de kwestie. „Wij reageren eerst richting de fracties”, aldus een woordvoerder.

Op coming-outdag wordt aandacht gevraagd voor lesbiënnes, homo’s, bi- en transseksuelen (LHBT’s) die openlijk voor hun voorkeur uitkomen. De regenboogvlag is symbool voor de LHBT-beweging.