Volledig scherm
De Etten-Leurse Chantal van Gastel presenteert vrijdag 5 april haar

Etten-Leurse Chantal van Gastel: Over liefde en andere dromen

ETTEN-LEUR - Trouwcrisis, baanverlies, scheidingen. Maar ook liefde, kinderen en andere dromen die uitkomen. Chantal van Gastel schrijft er allemaal over.

Vrijdag 5 april presenteert de Etten-Leurse haar nieuwe chicklitboek, ook wel chick literature genoemd. "Het is al heel mijn leven een droom om überhaupt een boek uit te geven.

Dit is al gewoon de vijfde." Jaren geleden begon ze met kleine verhalen en gedichtjes. "Ik had al een tijdje mijn eerste boek in de kast liggen. Ik durfde pas na twee jaar naar een uitgever te gaan." Volgens Van Gastel zeiden de uitgevers nog dat de schrijfster er niet te veel van moest verwachten.

Uiteindelijk werd het een succes en is ze zelfs afgelopen november door Viva uitgeroepen tot de meest succesvolle vrouw. "Je hebt ten eerste echt doorzettingsvermogen nodig om een boek te schrijven en ten tweede moet je er plezier in hebben." Van Gastel vertelt dat veel mensen onderschatten hoeveel tijd het kost om een roman te schrijven.

"Wanneer je het naast je baan doet, ben je vaak in de avonduren en in de weekeinden aan het schrijven. Van destijds heb ik nog veel 'beginnetjes' liggen. Opeens ging het vanzelf." De presentatie van haar nieuwste boek Zwaar verguld is vrijdag 5 april van 19.00 tot 21.00 uur in Plantage Boekhandel Etten-Leur. Aanmelden via: publiciteit@thehouseofbooks.com