Volledig scherm
© GERARD VAN OFFEREN

Etten-Leurse bouwclub We doen ma wa doet niet mee aan optocht

ETTEN-LEUR - Carnavalsvereniging We doen mar wa uit Etten-Leur doet voor het tweede achtereenvolgende jaar niet mee aan de optocht. De club is nog altijd op zoek naar een bouwruimte en liet om die reden ook vorig jaar al verstek gaan.

Bestuurslid Jan Weterings van de Stichting Carnavalsoptocht meldde vorige week in deze krant dat We doen mar wa tijdelijk onderdak zou hebben gevonden in Hoeven en op zondag 11 februari weer met een wagen in de optocht zou verschijnen.

Dakloos

Maar Duncan van Gurp van de bouwclub laat weten dat de club nog steeds dakloos is en dat er daarom ook dit jaar niet is gebouwd. ,,Laatst hebben wij vergaderd. Het merendeel van de leden wil in de toekomst blijven bouwen. Maar dan hebben we het liefst in Leur of in het buitengebied van Leur wel een ruimte nodig.''

Loods

We doen mar wa is niet de enige bouwclub die zoekende is. CV de Durstampers en CV Witte Gij Ut zitten met hetzelfde probleem. Mogelijk kunnen de bouwclubs terecht in een leegstaande loods aan de Slotlaan, maar daarover is nog geen besluit genomen. Voor die locatie zijn behalve de carnavalsverenigingen meerdere gegadigden. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement